Followers

Saturday, 14 December 2013

_Doa dan harapanku _

Cinta itu suci ...hadirnya tanpa di duga... janganlah cemarkan kesucian cinta dengan nafsu dan bisikan syaitan dujana!!!
Aku manusia yang penuh dengan dosa.. masih adakah  ruang doa buatku ?? ......  adakah tuhan masih mendengar doaku serta rayuanku.. :’( .. lahirnya aku di muka bumi ini dalam keadaan islam yang suci dari segala dosa.. aku mohon pada mu tuhan jika suatu hari nanti Engkau mahu menjemputku.. ambilah aku dalam keadaan yang sama... izinkan aku menghadapMu dalam islam...
Setiap manusia pasti punya impiankan... sama juga denganku... walaupun aku tahu aku x layak untuk  itu.. tapi aku sangat berharap untuk ke ....




J J J .... ea.... mungkin aku terlalu hina dan keji di muka bumi ini... tapi aku slalu berdoa padaMu tuhan ..agar engkau temukan jodohku dengan seorang lelaki yang bergelar suami yang mampu membawaku ke sana...
Teringin sangat nak di ijab qabul kan di sana... di hadapan kaabah.di satukan ditempat yang suci...tenang dan aman..smoga hubungan seterusnya akan  berjalan dengan bahagia hingga ke akhir hayat..amin.. J J J ...tapi  layakkah aku milikinya... ..





Insyaallah...
Ya tuhan ..aku mohon padaMu.. makbulkan permintaanku..supaya bakal imamku  mendengar isi hatiku..

_Marah_


Pada pandangan adda, ada beberapa situasi boleh digambarkan tentang perempuan suka marah-marah ni

1) Kalau perempuan memang tengah hot, memang tak boleh elak. Silap je sikit, mesti kena marah. Ini selalunya terjadi bila diorang tengah stress atau tension. Berlainan dengan lelaki, walaupun tension tapi still under control. Tapi ini juga bergantung pada setiap individu. Ada juga yang main lepas je..

2) Bila pergi shopping, faham-faham je la perempuan ni. Tahap stamina diorang memang berbeza sekali. Mengalahkan lelaki. Diorang mampu berjalan-jalan dalam masa yang lama. Tapi bila dah lama shopping mula rasa penat. Kalau shopping tu, beli barang tak pe juga. Ada juga hasilnya...tapi ini habuk pun tak beli. Kalau tegur sikit kenapa tak beli, cepat melenting. Maka tercetus la peperangan dunia yang entah ke berapa....hehe

3) Lelaki selalu beraggapan kalau perempuan ni suka marah-marah, mesti berkaitan dengan datang bulan atau period. Biasalah perubahan hormone juga boleh mempengaruhi emosi orang. Kalau time period datang, ada sesetengah lelaki akan bersiap sedia menyumbat kapas  ke dalam telinga ....hehe tapi macam pelik pun ada gak, macam mana lelaki nak tau perempuan tu period ke tak? haha